ΡΑΚΟΜΕΛΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΚΟΜΕΛΟ;

Το ρακόμελο ανήκει στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών και βασίζεται στην διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Συνήθως, παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα άλλα μπαχαρικά όπως η κανέλα, το κάρδαμο, το γαρίφαλο ή άλλα τοπικά βότανα.

Η παρασκευή του ρακόμελου έχει τις ρίζες της στην Κρήτη, αν και θα το συναντήσετε να σερβίρεται στα νησιά του Αιγαίου πελάγους και στην Ηπειρωτική χώρα κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Το ρακόμελο σερβίρεται συνήθως ζεστό, ωστόσο μπορείτε να το απολαύσετε και παγωμένο το καλοκαίρι!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ

ΑΓΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ & ΜΥΣΤΙΚΑ

Για να παρασκευάσετε ρακόμελο, δεν αρκεί απλά η συνταγή. Η παρασκευή κάθε ποτού απαιτεί χρόνο, μεράκι, και αγνά συστατικά για να διατηρήσει το άρωμα, τη μυρωδιά και την ποιότητά του. Η συνταγή που χρησιμοποιούμε στο Μπιζιστέν για την παρασκευή του ρακόμελου περιέχει πολλά και διαφορετικά τοπικά βότανα, τσίπουρο και μέλι υψηλής ποιότητας και… ορισμένα μυστικά που δεν σας αποκαλύψουμε ποτέ μα θα ανακαλύψετε μόνο όταν το γευτείτε!

  • Φασκόμηλο

  • Βαλσαμόχορτο

  • Τσάι του βουνού

  • Μέλι ανθέων

  • Κανέλα

  • … και άλλα μυστικά.

ΤΟ ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ COCTAIL

Στα Γιάννενα, σε μία παραδοσιακή και ζεστή γωνιά της οδού Λόρδου Βύρωνος και Κατσαντώνη, θα βρείτε το Μπιζιστέν. Ένα καφενείο χτισμένο με πέτρα και γεμάτο μοντέρνες ιδέες που σερβίρει το καλύτερο ρακόμελο στην πόλη. Αυτό μας το λέτε εσείς, όχι εμείς. Και μας γεμίζετε κάθε φορά με μία πολύ γλυκιά περηφάνια.

Αν, λοιπόν, τις κρύες βραδιές του χειμώνα θέλετε ένα ποτό διαφορετικό από όλα τα άλλα, το ρακόμελο στο Μπιζιστέν υπόσχεται να κάνει τις εξόδους σας… πιο απολαυστικές, και εμεις εγγυόμαστε να ανεβάσουμε την διάθεσή σας με προσεγμένες μουσικές επιλογές.

Μπιζιστέν Καφενέ